OVO JE NAJMOĆNIJE SREDSTVO PROTIV VIRUSA, A SVI GA IMATE: Ovako ubija sve patogene za 90 sekundi!

Jod je efikasno antivirusno i antibakterijsko sredstvo sa dugom istorijom upotrebe kao sredstva za čišćenje rana i širok spektar dezinfekcionih sredstava. Neki vjeruju da povidon jod može sa ubrza zacjeljivanje rana i smanji potrebu za antibioticima. Mnogi ga koriste i za čišćenje raznih predmeta u kući, kao i dezinfekciju ruku tokom prehlade i gripa, a poznato je i da se uspešno koristi za umanjenje virusnih i bakterijskih infekcija, kroz metod “grguljanja”.

Jod je ključna komponenta zdravlja; budući da vaše tijelo ne može da ga proizvede, morate ga uzimati kroz ishranu. Manjak joda utiče na štitnu žlezdu, pa je vrlo važno unositi ga u optimalnoj količini.

Ako imate akutni nedostatak joda, štitna žlijezda se može uvećati; ovo stanje za koje ste možda čuli naziva se gušavost. Postoje dva molekula čija imena zvuče isto – jod i jodid, ali različiti su. Jod se nalazi u prirodi, a jodid je molekul joda vezan za drugi element. U apotekama se obično kupuje rastvor jodida za lokalnu upotrebu ili kao dodatak ishrani.

Preporučena prehrambena doza (RDA) joda kreće se od 110 mikrograma (mcg) za djecu od rođenja do 6 meseci i do 150 mcg za muškarce i žene starije od 19 godina. Kod trudnica ili dojilja, RDA je 220 mcg, odnosno 290 mcg.

izvor: novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*