Recite ne kvačati tko sisati slijedite ove 11 domaćih lijekova

Jeste li ikada primijetili pauk poput stvorenja po imenu TICK? Postoji ukupno 800 vrsta krpelja na svijetu. Poznato je da samo oko 100 uzrokuje bolesti. Krpelji sadrže infektivnu bakteriju unutar želuca, a kada ugrizu nekoga, ona utječe na kožu, srce, živčani sustav i zglobove, što se naziva lajmska bolest .
Obično se krpelji vide u šumskim i travnatim područjima. Stoga bi trekeri i čistači šuma / trave trebali biti oprezniji. Krpelji se obično lijepe za izložena područja kože. Stoga je obvezno pokriti kožu s dugim rukavima, dugim hlačama, cipelama i rukavicama. Ovi krpelji su prisutni u krznu životinja koje postaju aktivne uglavnom tijekom ljetne ili proljetne sezone.

Znakovi i simptomi ugriza Tick

Tick ​​zapravo ne gristi. Usisava krv za koju ne mora biti svjestan, jer je njena vezanost obično bezbolna. Ako se krpelj ne ukloni u roku od 2 dana, rizik od prijenosa lajmske bolesti bit će veći. Pojavljuje se vidljivi osip koji je u sredini jasan i ima uzorak bika. Ove ne-bolne ili ne-svrbežne osi se šire u svim dijelovima tijela. Ostali simptomi ugriza krpelja uključuju groznicu, prohladnost, umor, bol u tijelu i glavobolju.

Ako se ne liječi odmah, pojavit će se drugi ozbiljni simptomi poput obamrlosti ruke ili noge, privremena paraliza na jednoj strani lica, bol u zglobovima, ukočenost vrata i lupanje srca.

Liječenje ugriza krpelja

Liječenje ugriza krpelja uključuje primjenu oralnih antibiotika kao što su doksiciklin, amoksicilin, azitromicin i cefuroksim.

Preventivne mjere uključuju uporabu sredstava za zaštitu od insekata za zaštitu od krpelja. Zato zapamtite da krpelji ne bi trebali dolaziti u kuću preko odjeće ili kućnih ljubimaca.

11 Početna sredstva za uklanjanje krpelja

Postoji nekoliko tehnika uklanjanja krpelja kod kuće koje se mogu lako slijediti.

 1. Analizirajte tijelo u potpunosti kako biste saznali područje ugriza krpelja.
 2. Kada pronađete mjesto, ne pokušavajte ga izvaditi prstima ili pincetom. Krpelj može ići dublje i oslobađati svoje toksine u tijelo.

Pokušajte ove jednostavne home lijekova koji će pomoći u krpelja uklanjanje.

  1. Suha toplina (54-85 ° C) može ubiti krpicu unutar 6 minuta.
  2. Pomiješajte 10 listova mente s 10 žličica jabučnog octa i dva limuna. Nanesite ekstrakt na licu mjesta kako biste uklonili krpelj.
  3. Sredstvo za pranje posuđa može ubiti krpelje blokirajući njegovo disanje.
  4. Dijatomejska zemlja također može ubiti krpelje dehidracijom do smrti.
  5. Mješavina od 20 kapi ružinog geranijskog ulja s 3 žlice bademovog ulja djeluje kao učinkoviti repelent krpelja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*