Promjene u zdravom načinu života kako bi se spriječio gubitak kose

Primjetivši da se neke pramenove isprepliću svaki put kad se očešljate, možete preskočiti otkucaje srca i možda ćete se bojati ćelavosti. Gubitak nekoliko pramenova kose svaki dan je apsolutno normalan jer svaka dlaka na tjemenu ima definirani životni vijek. S druge strane, prekomjerno ili teško opadanje kose može biti briga za sve žene i muškarce, međutim, to prvenstveno pogađa čovjeka.

Mogu postojati različiti čimbenici vezani uz pad kose od hormonalne neravnoteže, lijekova, genetike ili lošeg načina života. Iako nema čarobnih metaka za zaustavljanje potpunog pada kose. Ali stvaranje jednostavne promjene načina života može vam pomoći u sprečavanju gubitka kose . U ovom članku navodimo neke jednostavne, ali zanimljive informacije o promjenama zdravog načina života kako bismo spriječili gubitak kose .

Jedi ispravno

Bez obzira koji proizvodi za njegu kose koristite, oni ne mogu dokazati svoju vrijednost ako ne jedete hranu bogatu hranjivim tvarima. Prvi savjet za sprječavanje gubitka kose je praćenje dnevnog unosa vitamina C. Dodavanje agruma i povrća bogatog vitaminom C pomaže u održavanju zdravog folikula kose održavanjem zdravog protoka krvi u vlasištu. Također pomaže u apsorpciji željeza iz hrane.

Također možete kombinirati hranu bogatu vitaminom C s drugim voćem i povrćem koje sadrži veliku količinu vitamina E i Omega-3 masnih kiselina. Vjeruje se da se vitamin C i vitamin E međusobno štite i promoviraju dobro zdravlje kada se kombiniraju zajedno.

Držite kožu vlažnom

Sjećate li se lijepih i voluminoznih vlasulja koje je vaša baka nekada imala? Pa, zahvaljujući redovitim podmazivanjem, prošla je. Trebate osigurati da vaše vlasište bude čisto i dobro hidratizirano slanjem poruka vlasištu organskim i biljnim uljima, osobito prije pranja kose. Nepotrebno je reći da uljne poruke poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu. Drugi također potiče hranjenje folikula kose.

Provjerite razinu stresa

U današnjem svijetu visoke konkurencije, možda se bavite visokim stresom zbog dugog radnog vremena. To može biti jedan od glavnih uzroka pada kose i preranog graying kose. Raditi vježbe svjetla ili joga smatra se jednom od najboljih terapija kako bi učinkovito stresao stres.

Budite dobro hidrirani

Jedan od ključeva za dobivanje sjajne i voluminozne kose je piti puno vode. Ako imate suhu i mutnu kosu, vrijeme je da pratite koliko vode pijete u jednom danu. Zapamtite da je 25 posto sastava vaše kose sastavljeno od vode. Zato napravimo jednostavan izračun ovdje, ako ne uzimate odgovarajuću količinu vode, povećavate šanse da se vaše vlasi slome za 25 posto. To stvarno zvuči loše!

Mnogi dietitians sugeriraju da osoba treba konzumirati najmanje 64 unci vode dnevno. To je jednako količini od 4 redovne boce veličine, jer također pomaže u ispiranju toksina iz vašeg tijela.

Naspavaj se dovoljno

Sjećate li se vremena kada ste se radovali tom “osvajanju svijeta” nakon velikog treninga? Vrijeme je da ga kombinirate s prekrasnim iskustvom neometanog sna, jer je to proces obnavljanja, popravljanja i pomlađivanja kroz koji vaše tijelo prolazi.

Izbjegavajte kemijske ili toplinske tretmane

Prolazi stroge kemijske tretmane kose i styling vaše kose pomoću topline metode mogu učiniti ih dosadno i suho. Svakodnevno izbjegavajte sušenje vlasi i pustite da se osuše na zraku. Ako je teško izbjeći uporabu sušilice za kosu. Trebali biste ga postaviti na najnižu postavku topline. Također, ne zaboravite primijeniti zaštitnik topline prije nego što sušite kosu.

Izbjegavajte pretjerano povlačenje ili uske frizure

Ako volite svakodnevno isprobavati najnovije frizure, to može biti krivac za prekomjerno opadanje kose. Stalno povlačenje kose s lica može rezultirati povlačenjem kose. Isto tako, njihovo čvrsto povezivanje s gumenim trakama može dodatno pogoršati problem. Također, prekomjerno četkanje i zagrijavanje tijekom oblikovanja mogu povećati vjerojatnost oštećenja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*