Kava u zrnu koristi ili zdravstvene koristi

Zrno kave

Kava je uobičajeno svjetsko ime koje svatko sluša ili svakodnevno govori. Ovaj energetski napitak koristi se u mnogim zemljama, a većina ljudi se probudi svakog jutra. Kava je mala biljka lijeske koja se uglavnom nalazi u Sudanu i Etiopiji. U Indiji se bavi poljoprivredom u državama južne Indije kao što su Kerala, Karnataka, Tamilnadu i Andhra Pradesh. Njezina zimzelena ljeska visine je 3-6 metara, a sjemenke voća ili grah se koriste za pripremanje kave nakon finog praha.

Engleski naziv kave je Arapska kava, a latinski naziv je Coffea Arabica obitelji Rubiaceae. U Arabiju je popularan s imenima Quahwah, Kahwa ili Kawa.

Sjemenke kave sadrže kofein, taninsku kiselinu, masnoću, ispareno ulje, metanol, metilni estar, limonen, aceton i perfuriotiol. Kava sadrži sastojak kofein koji nije dobar za zdravlje. Stoga se svugdje preporučuje niska uporaba kave. U ayurvedi, kava koja se koristi za liječenje mnogih zdravstvenih poremećaja i niska doza kave pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih problema poput glavobolje, srčanih i bubrežnih bolesti. Koristite nisku dozu kave, kao u obliku odvarka 10-20 ml samo da biste dobili dobre zdravstvene rezultate.

Prednosti kave ili uporabe

Iako ima mnoge zdravstvene prednosti, ali neke uglavnom vrijedne pažnje su sljedeće:
1. Kava je poremećaj usta: Otpad od ispiranja kave pomaže u ubijanju crva zuba i mirisa moljaca.
2. kava za migrene i glavobolje: sirove kave sjeme decoction se koristi za liječenje glavobolje i migrene.
3. Za liječenje proljeva, kava je vrlo korisna. Također tretira probleme s niskom razgradnjom.
4. Zrna kave također se primjenjuju kod artritisa, reumatizma i drugih bolesti zglobova. Svakodnevno uzimajte izvarak od sirovog sjemena oko 10-20 ml kako biste dobili olakšanje od problema s zglobovima. 5. Kava za umor: Za liječenje umora, uzmite izvarak zrna kave. Koristite 10-20 ml decoction za završetak umora odmah kao energetsko piće. Kava također zaustavlja parazitizam i višak problema s spavanjem.

6. Još jedan, Za liječenje pulsne disfunkcije, sjeme kave je vrlo korisno. Pripremite prah sjemena kave nakon prženja u pročišćenom maslacu. Napravite izvarak ovog praha kave s mlijekom i šećerom od kruha. Stimulira srce i jača tijelo.
7. Kava za groznicu: izvarak kave ostavlja lijek protiv groznice. Koristite oko 10-15 ml decoction, dob po starosti kako biste postigli najbolje rezultate. Uvijek je propisana mala doza kave.
8. U slučaju gubitka apetita ili anoreksije, dizenterije, povraćanja kao što su abdominalne bolesti; uzeti izvarak zrna kave i lišća.

Napomena : Prekomjerna uporaba kave nije dobra za zdravlje i šteti tijelu na mnogo načina. Djeca i trudnice moraju izbjegavati kavu. Njegova uporaba također je zabranjena za majke koje doje. Samo odrasli mogu koristiti kavu za liječenje poremećaja i uvijek uzeti nisku dozu. Prekomjerna uporaba kave ima više zdravstvenih opasnosti nego zdravstvenih koristi. Dakle, koristite kavu u malim količinama za liječenje poremećaja i za bolje zdravlje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*