16 Učinkovito kućno liječenje akni

Acne Vulgaris je bolest kože koja se javlja uglavnom zbog začepljenih folikula kose s mutnim kožnim stanicama i uljem kože kože. Acne vulgaris se naziva Acne ili Pimples širom svijeta, a ovi simptomi bolesti kože su Blackheads, Whiteheads, upalne ili ne-upalne bumps ili mali ožiljak na koži. Kod tinejdžera, ova kožna bolest je češća kod muškaraca i žena. Acne Vulgaris uzrokuje hormonalne promjene u tinejdžerskoj dobi, a neki drugi uzroci su genetski problemi kože i nečistoće u krvi itd. U tinejdžerskoj dobi, tijekom ciklusa mjerenja i pubertetske dobi povećava se razina hormona androgena. Postoje neke acne vulgaris home tretman koji se preporuča za liječenje svih vrsta loše acne .

Acne Vulgaris kućni tretman

1. Margosa (Neem) paket za lice

Margosa lišće se najčešće koristi u liječenju akni Vulgaris. Pripremite pakiranje lica jednake količine Margosa lišća, Terminalia Chebula, Symplocos Racemosa i ogulite nara s mlijekom. Nanesite ovo prirodno pakiranje na lice za liječenje Acne Vulgaris kod kuće. Korijensko drvo bez kore također se koristi u tretmanu akni. Smrvite ga vodom i nanesite ovu pastu na teške akne i čireve. Redovito koristiti ovu acne vulgaris home tretman kako bi izbjegli pimples i liječenje teškog acne.

2. Aloja za akne Vulgaris

Ovaj tretman za dom poznat je po liječenju svih vrsta teških akni. Liječenje je vrlo jednostavno svakodnevno nanositi Aloe Vera pulpu na vaše akne.

3. Ekstrakt limuna ili limete

Ekstrakt limuna ili limete također se nanosi na lice radi liječenja akni vulgaris i pimples. Također možete pripremiti mješavinu jednake količine vapna, bosiljka i ekstrakta crne kave te je zagrijati pod sunčevom svjetlošću. Kada mješavina postane neki debeli onda se primjenjuju na sve vrste acne i pimples.

4. laneno ulje za akne ili kuhati

U bolnom čiru ili teškom tretmanu akni, kuhajte pečeno laneno meso u kravljem mlijeku, a pri hlađenju samljeti to sjeme istim mlijekom. Sada nanesite ovu pastu na čir ili bubuljicu kako biste dobili olakšanje.

5. Cassia stablo i Margosa lišće

Cassia Fistula ili Yellow Shower stablo se također koristi u liječenju akni vulgaris kod kuće. Pripremite izvarak stabla Cassia i Margosa. Koristite svakodnevno 40-50 ml za liječenje svih vrsta akni problema suhe kože.

6. Ulje nara za akne Vulgaris

Za liječenje akni masirajte na prištićima s uljem od nara. Možete pripremiti ulje kod kuće sa svježim lišćem sažetom od nara i ulja senfa. Kuhati oko 100 g ekstrakta listova pulpe s ½ kg ulja senfa. Koristite ovaj lijek ulje za liječenje svih vrsta blackheads, zakrpe i acne vulgaris.

7. Arjuna Bark

Terminalia Arjuna kora se koristi za liječenje crnih mrlja ili mrlja na licu. Umešajte Arjuna prah kore s Medom i nanesite na lice.

8. Ashok Tree Decoction

Saraca Asoca (Ashok Tree) izlučivanje kore također liječi akne vulgaris. Pripremite debeli izrez Ashokove kore, a pri hlađenju pomiješajte jednaku količinu senfa. Sada primijeniti ovu smjesu na acne ili kuhati kako bi dobili najbolje rezultate.

9. Baelovo voćno stablo za akne

Ako Acne Vulgaris ili Skuhate zbog poremećaja u krvi, zatim melje Aegle Marmelos (Bael Fruit Tree) korijen ili drvo u vodi i nanesite ovu pastu na liječenje akni ili kuhanja.

10. Korijander Paste

Korijander paste također se koristi kod kućnog liječenja akni. Koristite neke korijandar ili ekstrakt svježeg lišća i nanesite na lice kako biste izliječili akne ili čireve.

11. Ekstrakt mliječne masti

Mlijeko Zaštita bilja mlijeko akne ekstrakt lijek kože. Ovo mlijeko možete izravno nanijeti na akne ili kuhati.

12. Postrojenje za caster ulje

Za liječenje akni vulgaris, Castor ulje biljka ostaviti također koristi. Na vrh ostaviti staviti neki vapnenac i utrljati na acne.

13. Nevena

Neven lišće paste također blagotvorno za liječenje boils ili acne.

14. Crveni čili za sezonske akne

U slučaju sezonskih problema s aknama,  ulje Red  Chili je vrlo korisno. U kišnoj sezoni, svrbež, akne i čirevi su česti u mnogim ljudima. Dakle, u ovom slučaju potrošnja ulja Red Chilli je vrlo korisna. Za pripremu ovog ulja kuhajte oko 100 g suhog crvenog čilija u ½ kg sezamovog ulja. Kada postane mračno, procijedite ulje za upotrebu. Za teške akne, čireve ili čireve u ljetnoj sezoni možete pripremiti istu vrstu ulja sjemena.

15. Sacred Fig

Ficus Religiosa (Sacred fig) paste za koru također se koristi kod kućnog liječenja acne vulgaris. Možete izliječiti upalne acne i primjenom ove paste. Da biste izliječili teške akne ili kuhali, nanesite ovu pastu, a zatim na nju vežite čistu pamučnu krpu.

16. Divlji indigo

Tephrosia Purpurea (Wild Indigo) izvarak oko 10-20 gm s 2 žlice meda koristi se za liječenje akni vulgaris. Koristite ga dva puta dnevno, ujutro i navečer, prazan želudac za najbolje rezultate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*